Haberler

7103 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN GEÇMİŞTE HAK ETTİĞİNİZ HALDE KULLANMADIĞINIZ SGK PRİM TEŞVİKLERİ HAKKINDA 27.01.2020

7103 sayılı kanunla işletmeler 2011/03 mart döneminden günümüze kadar gelen süreçte  Sosyal Güvenlik Kurumuna vermiş olduğu Aylık Prim Hizmet Bildirgelerinde geriye dönük faydalanılmayan teşviklerden faydalanma veya faydalanmış oldukları teşvikleri değiştirme imkanı tanınmıştır.

İşletmeler bu konuyla ilgili olarak 01.05.2018- 31.05.2018 tarihleri arasında kuruma müracaat etmeleri halinde geriye dönük bu teşviklerden faydalanabilecek bu tarihten sonra ise sadece 6 ay geriye dönük düzeltme talebinde bulunabileceklerdir. 

İade 3 yıl içinde 6 taksit halinde yapılacak veya borçlarına mahsup edilebilecektir. Detayları sosyal güvenlik kurumunun genelgesiyle belirlenecek olup henüz genelge yayınlanmamıştır. Yayımlandığında başvurular başlayacaktır.

Kurumumuz bu konuda yapılacak sözleşme kapsamında sizin adınıza bu yeni SGK Teşvikinden yararlandırılması müşavirlik hizmetlerini vermektedir.

Çalıştırmış olduğunuz işçilerle ilgili geriye dönük SGK İşveren Primi Teşviklerinden yararlanmak için gerekli işlem ve takibinin tarafımızca yapılmasını talep ederseniz; bizimle temasa geçilmesi rica olunur.